OVER ONS

Het begon met een lekkende Senseo…

In 2008, kocht ik op Marktplaats.nl een tweedehands Senseo. Tot mijn teleurstelling bleek dat het apparaat lekte. Ik bestelde een tweede gebruikte Senseo, maar deze gaf tot mijn verbazing hetzelfde probleem. Uit nieuwsgierigheid schroefde ik de apparaten open en ontdekte dat beide een kapot ventiel hadden. Ik vond een leverancier voor dit onderdeel en de reparatie bleek een fluitje van een cent. Voor een klein bedrag en met een simpele handeling had ik twee werkende Senseo’s!

De geboorte van OnderdelenSenseo.nl

Tijdens mijn zoektocht naar het onderdeel had ik op internet veel forumberichten gezien van consumenten met hetzelfde mankement aan hun Senseo. Ik besloot om een instructievideo te maken van de reparatie en deze online te publiceren, met de mogelijkheid om het benodigde onderdeel direct bij mij te bestellen. Dat was het begin van OnderdelenSenseo.nl.

Nieuwe generaties, nieuwe problemen, nieuwe oplossingen

Philips brengt steeds nieuwe generaties Senseo’s op de markt, maar ook die geven soms problemen. Voor de meeste hiervan weten we snel een oplossing te vinden, die je als gebruiker zelf kunt uitvoeren. Soms gaat het om de vervanging van elektrische componenten zoals condensator, elco of triac, in andere gevallen zijn mechanische onderdelen zoals een veertje, de hevel of het magneetje in het vlottertje defect, of is er een lekbakje of rooster zoekgeraakt.

Op 30 december 2023 zijn wij na 15 jaar gestopt. Desalniettemin blijven de video’s, beschrijvingen en de technische handleidingen beschikbaar.