Storing Latte HD7850

Als het mellkbakje tijdens het maken van een capiucino naar voren los schiet, is het lipje kapot van het grijze deel waar het melkbakje in hangt. Op het melkbakje zit een blauw haakje met een rond eindje er aan. Dit zit geklemd in het grijze deel waar een lipje aan zit. Dit lipje dat vast zit aan dat grijge uitloopbakje is vaak kapot.  Oplossing: nieuwe uitloop.

Als u het apparaat aanzet en de boiler is opgewarmd maar bij het indrukken van één of twee koppen koffie gaat het middelste lampje een aantal keren 4 keer snel knipperen dat is de deksel nier goed gesloten. Vaak is de oorzaak dat de padhouder niet op zijn plaats zit. Oplossing. Haal de padhouder met pad uit de machine en plaats deze weer op zijn plaats.

Als u het apparaat aanzet en het middelsste lampje blijft langzaam kipperen en u kunt geen koffie zetten, is de kans groot dat de boiler is doorgebrand.  Oplossing: nieuw boiler .

Als u het apparaat aanzet en het middelsste lampje blijft snel kipperen en de watertank is vol, is de kans groot dat de het magneetje  dat in het vlotterje dat in de water tank zit kapot. Oplossing:  nieuwe watertank .

Als u de Senseo aanzet voor koffie (geen capiucino) en alleen het middelste lampje brand en niet de beide lampjes voor één en twee koppen is de oorzaak het schakelaartje in de deksel. De meest eenvoudige manier om dit tijdelijk te verhelpen is om op de deksel met je vlakke hand een tik te geven. De deksel moet wel discht zitten en er moet weleen koffie padin het apparaat zitten. Hierdoor maakt de schakelaar in de deksel weer contact en gaan de lampjes welbranden. U kunt ook de schakelaar vervangen .  

Als de koffie niet warm wordt is de oorzaak een aantal componenten op de printplaat. Oplossing:  reparatie setje (elco’s condensator triax’s) .